Stralen | Coaten | Schooperen

Wij zijn gespecialiseerd in het gebied van stralen en coaten van alle mogelijke objecten.

Over ons

Warmerdam Straal en Coatingservice Hillegom beschikt over een grote straalcabine. Grote- en kleine objecten worden hier met grit gestraald, zodat roest, lak en walshuid worden verwijderd. Dit beschermt niet alleen tegen corrosie, maar is ook van essentieel belang voor een optimale hechting van de verflaag die daarna wordt aangebracht.

Wat we doen

Coaten

We zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van verschillende coating-systemen van C1 t/m C5-M.

Capaciteit

De hijscapaciteit in onze straal- en spuitcabines is 15 ton, voor objecten met een maximale lengte van 20 meter.

Werk & Projecten

Product Title
Product Title
Product Title
Product Title

Wat klanten zeggen

"Al sinds 1985 heeft Warmerdam Straal en Coatingservice een tevreden klantenkring. De jarenlange kennis en expertise op gebied van offshore-materialen hebben geresulteerd in een diversiteit van opdrachtgevers."
"Vanwege de goede bereikbaarheid en centrale ligging in de Randstad, is Warmerdam Straal- en coatingservice uit Hillegom als jaren onze vaste en betrouwbare partner!"
"Voor zowel zakelijke- als particulieren klanten, het personeel van Warmerdam staat altijd voor je klaar. Langlopende projecten of kleine spoedjes: het werk wat ze leveren is prima en altijd voor een nette en eerlijke prijs. Aanrader!

Stralen

Onze straalservice

In onze ruime straalcabines worden objecten van alle formaten met grit gestraald.

Offshore onderdelen

Wij stralen onderdelen voor gebruik in offshore-omgevingen, zoals olieplatforms, windmolenparken en andere offshore-installaties.

Lieren en sluizen

Om corrosie en slijtage tegen te gaan, behandelen wij lieren en sluizen. De levensduur wordt hiermee aanzienlijk verlengd.

Landbouw materieel

Wij stralen en coaten landbouwmateriaal, omdat het zorgt voor een langere levensduur van het materiaal en het voorkomt dat het snel corrodeert of slijt.

Kleine objecten

Naar grote objecten, behandelen wij ook klein materiaal. Denk aan auto onderdelen, hekwerk, meubels, containers, klein plaatwerk, palen, scooters etc.

Coaten

Onze coatingservice

Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van verschillende coatingsystemen van C1 t/m C5-M.

Elektrostatisch spuiten

Wij maken het meeste gebruik van elektrostatisch spuiten voor het aanbrengen van een goede verflaag. De geladen verfdeeltjes worden hierbij aangetrokken door het object, wat zorgt voor een optimale dekking.

Airless spuiten

Bij Warmerdam Straal en Coatingservice maken we ook gebruik van airless spuitapparatuur. Onder regelbare druk wordt de verflaag op het object aangebracht, voor een egale dekking op alle ondergronden. 

Twee-componenten

Warmerdam Straal en Coatingservice beschikt over meerdere spuitcabines waarin de coating wordt aangebracht. Bij het coaten wordt gebruik gemaakt van een verwarmde twee-componenten installatie.

Snel & Efficient

Wij werken met moderne apparatuur en volgende milieuvriendelijke methoden. Coaten kan in elk gewenste RAL-kleur, ongeacht de grootte van het object.

Schooperen

Onze schoopeer-service

Onder grote hitte wordt een zinklaag aangebracht op de oppervlakte van het object. Dit schooperen, ook wel metalliseren of verzinken genoemd, is het aanbrengen van een beschermlaag op metaal.

Verbronzen

Met vlamspuiten kunnen wij oppervlakten van een bronslaag voorzien. Na het verbronzen geeft het materiaal geen vonken af. Hiermee is deze methode geschikt is voor objecten in explosievrije ruimtes.

Verzinken

Wij voorzien objecten van een zink- of aluminiumlaag. Deze laag hecht aan het object ter bescherming tegen corrosie. Deze laag dient altijd te worden behandeld met een coating voor optimale bescherming.

Wist u dat...

Wij elk gewenst object kunnen verbronzen?

U zowel zakelijk als particulier bij ons terecht kunt?

Wij ook polyurea spuiten?

Wij op aanvraag ook transport verzorgen?

Onze kwaliteit

Warmerdam Straal en Coatingservice investeert altijd in het optimaliseren van de kwaliteit. Om de kwaliteit te waarborgen kunnen wij elke test uitvoeren, met indien gewenst een uitgebreid testrapport. Meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op

Testen & apparatuur

Wij beschikken over geavanceerde apparatuur voor het uitvoeren van verschillende tests op coatings en oppervlakken. Deze tests omvatten zout- en stoftesten, ruwheid- en laagdiktemetingen, klimaat- en temperatuurtesten, evenals adhesie-, holiday- en pinhole-tests. Wij kunnen deze tests uitvoeren om ervoor te zorgen dat onze coatings en oppervlakken aan de vereiste normen voldoen en duurzaam zijn.

Gecertificeerd

Als lid van SKG en ION hanteert Warmerdam Straal en Coatingservice hoge normen. Om de kwaliteit te waarborgen, wordt onze meetapparatuur jaarlijks gekalibreerd en onderhouden door gekwalificeerd personeel.

Zo zorgen wij ervoor dat wij onze klanten de hoogst mogelijke kwaliteit kan bieden bij het stralen en coaten van materialen.

Onze kwaliteitsnormen

Wij zijn lid van verschillende ION (Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland), OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking) en EVO (Evofenedex)